Linja­saneeraus

Mitä linjasaneeraus tarkoittaa? Linjasaneerauksella tarkoitetaan taloyhtiön putkiremonttia. Kerrostaloissa putkiremontti tehdään ”linjassa”, eli putkien vetojen mukaan pystyakselilla. Etelä-Suomen Laatukoti Oy toteuttaa taloyhtiöiden linjasaneeraukset ammattitaidolla koko Suomen alueella.

Milloin linja­saneeraus on paikallaan?

Taloyhtiön putkiremontti ei kolkuttele ovelle yllättäen. Hyvin hoidettu taloyhtiö ennakoi ja kirjaa pitkän tähtäimen suunnitelmassaan (PTS) tulevia remonttejaan. Mitä lähempänä linjasaneeraus on sitä kattavampaa tietoa siitä tulisi olla kirjattuna. On arvioitu, että putkiremontti tulee tehdä taloyhtiössä noin 30–50 vuoden kuluessa, mutta kuntotutkimus kannattaa tehdä jo 20–25 vuoden paikkeilla. Aina putkiston ikä ei kerro koko totuutta.

Mitä linja­saneeraus pitää sisällään?

Linjasaneerauksessa remontoidaan yleensä vesi- ja viemäröintijohdot. Tavallisesti näiden uusimisen ohessa lisäksi märkätilojen vesieristykset, laatoitukset ja kalusteet kannattaa vaihdattaa. Voi myös olla paikallaan, että tässä yhteydessä uusitaan ilmanvaihtoa sekä sähkö- ja tietoliikennejohtoja.

Miten kauan putkiremontti kestää?

Taloyhtiön linjasaneerauksen kesto riippuu hyvin paljon sen laajuudesta. Omakotitaloissa perinteisen putkiremontin kesto on muutama päivä, mutta taloyhtiöissä kyse on usein muutamasta viikosta. Se, voiko huoneistossa asua saneerauksen aikana, riippuu paljon kohteesta ja remontin laajuudesta.

Pyydä tarjous!

Etelä-Suomen Laatukoti Oy palvelee ja toteuttaa kattavasti taloyhtiöiden linjasaneeraukset ja tarvittaessa myös omakotitalojen perinteiset putkiremontit. Katso tarkemmat yhteystietomme ja kysy lisää »